Borkészítés

A SZŐLŐTŐL A POHÁRIG: A VILLA TOLNAY BORÁSZATA MÖGÖTT REJLŐ GONDOSSÁG ÉS FIGYELEM

A termesztés iránti rendíthetetlen elkötelezettségünk garantálja a legjobb minőségű, legfinomabb szőlőt. Aprólékos gondossággal két-három aprólékos előszelekciót végzünk a szőlőültetvényünkben a szüret előtt.

Az elsőre a virágzás után kerül sor, ezt követi egy másik, amikor a szőlőszemek már kisborsó nagyságúak, végül pedig a szüret előtti szelekció.

KÍMÉLETES PRÉSELÉS ÉS TERMÉSZETES ERJESZTÉS: VILLA TOLNAY BORÁSZATI TITKA

A szőlőt kézzel szüreteljük, és a présházunkba érkezéskor végzünk egy végső szelekciót. A legmagasabb minőség garantálása érdekében rázóasztalos szelekciós módszert alkalmazunk, és ha szükséges, akár egybogyós szelekciót is.

Ez az eljárás biztosítja, hogy csak a legkiválóbb minőségű szőlőt használjuk fel a borkészítés során, így minden egyes korty rendkívüli érzékszervi élményt nyújt.

Tapasztalja meg a Villa Tolnay borkészítés művészetét egyedülálló technikáinkon keresztül. Kíméletes préselési módszerünk során 1000 kg-tól maximum 6000 kg-ig terjedő tételeket préselünk, a szőlőfajtához igazodó, 1 és 1,3 bar közötti maximális, ellenőrzött nyomást alkalmazva. 

A SZŐLŐÜLTETVÉNYTŐL A HORDÓIG: FEDEZZE FEL A VILLA TOLNAY BORAI MÖGÖTT ÁLLÓ FOLYAMATOT

Erleben Sie die Kunst der Weinherstellung bei VILLA TOLNAY - mit handwerklicher Präzision.

Unsere Pressung erfolgt schonend: In Partien von 1000 bis maximal 4000 kg wird der Traubenmost mit einem kontrollierten Druck von 1 bis 1,3 bar gepresst, der auf die jeweilige Rebsorte abgestimmt ist.
Um die Reinheit und Tiefe der Aromen zu bewahren, klären wir den Most 12 Stunden lang természetesen durch Sedimentation. Danach beginnt die spontane Gärung - in Edelstahlbehältern oder Fässern, bei einer überwachten, aber nicht kontrollierten Temperatur.

Der Kontakt mit der Hefe wird über einen hosszabben Zeitraum gepflegt, um den vollen Geschmack zu entwickeln. Der erste Abstich erfolgt nach 3 bis 4 Monaten, mit minimaler Schwefelung.
Genießen Sie den einzigartigen Geschmack unserer Weine, die das perfekte Zusammenspiel von sorgfältiger Technik und außergewöhnlicher Qualität widerspiegeln.

A tisztaság és az ízek mélységének fokozása érdekében hagyjuk, hogy a must természetes módon, legfeljebb 12 órán keresztül ülepítéssel tisztuljon, majd ezt követi a spontán erjedés acéltartályban vagy hordóban, ahol a hőmérsékletet figyelemmel kísérjük, de nem automatikusan szabályozzuk. 

A hordókban és a tartályokban az élesztő hatását úgy ápoljuk, hogy az optimális érintkezést hosszabb ideig fenntartjuk, az első fejtésre 3–4 hónap után kerül sor és eközben minimális mennyiségű ként használunk. Ez tulajdonképpen az első beavatkozás a borba a szüret óta.

Erleben Sie die Kunst der Weinherstellung bei VILLA TOLNAY - mit handwerklicher Präzision.

Unsere Pressung erfolgt schonend: In Partien von 1000 bis maximal 4000 kg wird der Traubenmost mit einem kontrollierten Druck von 1 bis 1,3 bar gepresst, der auf die jeweilige Rebsorte abgestimmt ist.
Um die Reinheit und Tiefe der Aromen zu bewahren, klären wir den Most 12 Stunden lang természetesen durch Sedimentation. Danach beginnt die spontane Gärung - in Edelstahlbehältern oder Fässern, bei einer überwachten, aber nicht kontrollierten Temperatur.

Der Kontakt mit der Hefe wird über einen hosszabben Zeitraum gepflegt, um den vollen Geschmack zu entwickeln. Der erste Abstich erfolgt nach 3 bis 4 Monaten, mit minimaler Schwefelung.
Genießen Sie den einzigartigen Geschmack unserer Weine, die das perfekte Zusammenspiel von sorgfältiger Technik und außergewöhnlicher Qualität widerspiegeln.

A SZŐLŐTŐL A POHÁRIG: A VILLA TOLNAY BORÁSZATA MÖGÖTT REJLŐ GONDOSSÁG ÉS FIGYELEM

Alapboraink legalább 4 hónapig érlelődnek, szeretettel érlelve hordóban vagy acéltartályban. A cuvée-ket odaadó figyelemben részesítjük, harmonikusan fejlődnek 6–9 hónapig, míg a nagyra becsült prémium és egy dűlőből származó boraink legalább 9–24 hónapig érlelődnek.

Merüljön el boraink rendkívüli minőségében, amelyeket minden fázisban aprólékos odafigyeléssel és rendíthetetlen gondossággal készítünk.